Lær at brygge din egen specialøl

De mange microbryggerier der i dag findes rundt omkring i landet har været med til at sparke gang i en interesse for selv at lære at brygge øl og hvem ved, måske endda lave en hel ny variant. Det er nemlig det sjove ved selv at brygge sin egen øl.

Man kan vælge at brygge en absolut hæderlig basis øl eller man kan vælge at fordybe sig i det tekniske og brygge øl på meget højt niveau. Begge dele kan lade sig gøre med et brygudstyr hjemme i kælderen. Du kan læse mere om ølbrygning og brygudstyr her https://www.hjemmebryggeren.dk/.

Hvordan kan du lære at brygge øl?

Der er flere måder du kan lære at brygge øl eller øge din viden omkring øl. Der findes mange gode kurser om hvordan man kan brygge øl. Både for nybegyndere men også for øvede der f.eks. gerne vil lære en ny teknik eller lære at brygge en ny type øl end den de plejer. Der er stor forskel på hvordan du brygger en mørk øl og en lys og let nordisk øl.

En anden god kilde til at lære mere omkring ølbrygning, er medarbejderne der sælger udstyr og ingredienser til ølbrygning. De har som udgangspunkt en stor og bred viden omkring ølbrygning, så vil kunne komme med gode ideer og fif til, hvad du kan prøve næste gang.

Det er en god ide at have en bog hvor du skriver ned når du eksperimentere. Både dem der lykkes og dem der ikke gør. Det giver dig et godt overblik og viden du kan bruge næste gang.

Der findes også en stor mængde litteratur omkring ølbrygning, dens historie og hvor der brygges hvilken øl. Sidst men ikke mindst findes der også et utal af YouTube videoer, der grundigt viser forskellige måder at brygge øl på.