Hvad er en familieplejekonsulent?

En familieplejekonsulent er en fagperson, som har specialiseret sig i at hjælpe udsatte børn og deres familier igennem en svær tid. Når det vurderes nødvendigt at placere et barn i familiepleje sker beslutningen i reglen på baggrund af mange overvejelser og en nøje vurdering af dynamikken i en familie.

Familiepleje er som oftest en løsning som, selv om den er vurderet til at tjene barnets tarv på bedst mulig vis, kan være meget vanskelig at begribe for børn såvel som for voksne. Derfor er det meget vigtigt at hele sagens håndtering foregår ved en dygtig og erfaren familieplejekonsulent.

En familieplejekonsulent skal være i stand til at vurdere hvilken plejefamilie som egner sig bedst til det enkelte barn. Samtidig skal en familieplejekonsulent være rustet til at imødekomme de udfordringer som kan følge med i forløbet. Det kan for eksempel dreje sig om gnidninger mellem barnet og den nye familie.

Da barnets forældre stadig har kontakt til barnet kan der også opstå konflikter ad den vej. Det er familieplejekonsulentens opgave at facilitere løsninger på disse problemer således at det i videst muligt omfang kan undgås at skulle flytte barnet på ny. Det er meget skidt for et barn ikke at have en fast familiemæssig base. Og kan problemerne løses i al mindelighed med hjælp fra en dygtig familieplejekonsulent er dette optimalt i forhold til barnets tarv.

Hvor finder jeg en god familieplejekonsulent i Kokkedal?

Er du på udkig efter en kompetent og fagligt velfunderet familieplejekonsulent som kan hjælpe din familie igennem en svær tid kan du med fordel kontakte Lola Dokkedal. Lola Dokkedal har mange års erfaring fra arbejde med anbragte børn, både på institutioner og i familiepleje, og har igennem årene hjulpet mange familier med at finde balancen gennem støtte og vejledning.

Du kan læse mere, og kontakte familieplejekonsulent Lola Dokkedal via hjemmesiden loladokkedal.dk.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *