Giv dit gulv nyt look med en gulvafhøvling

Er dit gulv gennem årene blevet meget slidt, overvejer du måske nu at få det skiftet. Det kan være, at gulvet har dybe ridser eller revner, eller at der er blevet spildt noget på det, der er trængt ned i træet. Det er dog ikke sikkert, at du er nødt til at udskifte gulvet. I mange tilfælde har du nemlig mulighed for at få en gulvafhøvling. Det tager et tykt lag af gulvet, hvilket er med til at gøre, at ridserne og misfarvningerne bliver fjernet. Derefter får gulvet en efterbehandling, så det kan holde i yderligere nogle år. 

Inden du beslutter dig for, at en gulvafhøvling vil være det rette, er det selvfølgelig altid en god ide, at du kontakter et gulvfirma i nærheden af dig. Bor du i Albertslund, kan du for eksempel kontakte gkservice.dk. Det er et stort gulvfirma, der har mange års erfaring i branchen. De kan derfor ved at se dit gulv fortælle dig, om det vil være muligt at redde det eller ej. Dermed ved du, hvad du har et gøre med. Læs mere om dem her

Den vigtigste faktor i forhold til, om dit gulv kan klare en afhøvling eller ej, er faktisk ikke, hvor slidt det er. Til gengæld handler det om, hvor tykt gulvet er. Hver gang gulvet bliver afhøvlet eller slebet, bliver der jo taget et stykke af det. Gulvet kan derfor kun holde til en vis mængde høvlinger og slibninger. 

Hvor mange dit gulv kan holde til, kommer også an på, hvilken type det er. Hvis det er et massivt gulv, kan det slibes ned til cirka to millimeter over samlingen mellem brædderne. Bliver det slebet længere ned, kan gulvet selvfølgelig ikke holde sammen længere. 

Har du et lamelgulv, er gulvet skabt med et slidlag øverst og en billigere træsort nederst. Det kan selvfølgelig kun blive slebet så langt ned, at der stadig er to millimeter af slidlaget tilbage.