Find det nærmeste misbrugscenter

10 juni 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Det er desværre alt for nemt at få et for stort misbrug af stoffer eller alkohol i Danmark, da det ofte indgår i enhver social sammenhænge og det kan være svært at sige nej tak. I hvertilfald til alkohol. Kun i tilfælde af graviditet eller skal man køre bil anses det som udgangspunkt at sige nej tak. 

Derfor er der også risiko for at udvikle et stort forbrug for ikke at sige et reelt misbrug. Har du et for højt forbrug, men endnu ikke et reelt misbrug, kan du på et center til behandling af misbrug få råd og vejledning til, hvordan du rent praktisk kan ændre dine vaner.

Misbrugscenter

Find det rigtige behandlingscenter

Der findes flere behandlingscentre rundt omkring og i princippet, kan de alle bruges og kan hjælpe. Men det anbefales at du vælger et der er eksperter i lige netop din type af misbrug, frem for at vælge det nærmeste. 

Det er gratis at få hjælp forudsat at man opgiver sit cpr. nr. Det skal udelukkende bruges til at knytte en betaling til behandlingen. På lige fod, som når man er hos lægen.

En behandling beror på en individuel vurdering af behandlerne og tager udgangspunkt i en samtale med dig og dit misbrug. Nogle gange kan man nøjes med en døgnbehandling, hvilke har den fordel at du kan forsætte med at arbejde eller studerer. Udover selve afrusningen, hvor man kommer over den fysiske afhængning, bliver der også kigget og arbejdet med de årsager der ligger bag misbruget. Du vil også lærer nogle nye værktøjer, så du bedre kan takle dagens udfordringer. Herunder at takke nej tak. 

Der er også hjælp til at få kontakt til familien, skulle den være ophørt på grund af misbruget. Det gør muligheden for at forblive ædru eller clean, hvis man har en familie der hjælper.

Flere Nyheder